•    
 
home » revista presei
SSIF Rombell Securities

 
ROMBELL SECURITIES
Oferta publica S.C. STELA S.A. Bucuresti
emis la 2014-06-26 12:57:28
SC FONDUL PROPRIETATEA SA - BUCURESTI ( FP )
Raport Curent - litigii
emis la Wed, 14 Dec 2011 15:52:00 GM
SC FONDUL PROPRIETATEA SA - BUCURESTI ( FP )
Raport Curent - litigii
emis la Wed, 14 Dec 2011 15:52:00 GM
EB SILVER TURBO LONG 1/28,50/29,50 ( EBSLVTL4 )
Notificare BCR atingere bariera
emis la Wed, 14 Dec 2011 15:49:00 GM
OTP WiseRO ( WRO )
VAN 30.11.2011
emis la Wed, 14 Dec 2011 15:36:00 GM
 

Stiri :: HotnewsThe Economist : Romania | Reporter GR


REVIEW Samsung Galaxy S8 - La alt nivel...


Un ecran cu o diagonala de 5,8 inci insemna, pana mai ieri, ca aveam de-a face cu un phablet, un device pe care utilizatorul sa-l foloseasca cu ambele maini si pentru care buzunarele largi erau obligatorii. Nu mai e cazul. Samsung a lansat noul Galaxy S8 cu un ecran mai mare ca niciodata, dar care are o "amprenta" mai mica decat aproape toate celelalte telefoane comparabile de pe piata. Ergonomia si designul sunt punctele forte ale noii generatii Galaxy, insa un smartphone e mult mai mult decat atat. HotNews.ro a testat pe indelete noul Galaxy S8 si va propune un review in detaliu cu noul flagship de la Samsung.
citeste mai mult

Au aparut normele de aplicare ale impozitului specific. Vezi ce clarifica si ce lasa in ceata mult-asteptatele norme


In Vinerea Mare au fost publicate normele pentru aplicarea Legii nr. 170/2016 - privind impozitul specific prin OMFP nr. 464/ 2017. La o prima vedere, normele includ exemple foarte bune de calcul, dar si rationamente profesionale partiale sau adaugiri aduse la lege. Reamintim ca prin Legea nr. 170/2016 s-a instituit impozitul specific datorat de anumiti contribuabili, acestia vand obligatia sa modifice vectorul fiscal si sa se declare platitori ai acestui impozit pana la data de 31 Martie 2017.
citeste mai mult

Britanicii sunt aproape de introducerea unui program Rabla prin care vor oferi pana la 2.000 de lire celor care renunta la diesel-urile vechi si poluante


In Marea Britanie va fi anuntat in curand un fel de program Rabla prin care sa fie incurajati posesorii de diesel-uri vechi si poluante sa renunte la ele pentru a-si lua masini noi. BBC scrie ca prima de casare ar fi de maxim 2.000 de lire sterline si se va aplica dupa o serie de conditii, fiind eligibili soferii cu venituri reduse sau cei care locuiesc in cele mai poluate zone.
citeste mai mult

Patronatele textilistilor se opun unei noi majorari a salariului mimim


Asociatia textilistilor din Romania, care grupeaza peste 180 de firme din industria textila, se opune unei noi cresteri a salariului minim pe economie si propune stabilizarea acestuia la nivelul actual. Guvernul a majorat salariul minim, din 1 februarie 2017, cu 16%, la 1450 de lei brut pe luna, dupa o crestere de 19 procente in 2016. Autoritatile planuiesc o noua majorare a salariului minim, din 2018, la cel putin 1550 de lei brut insa patronatele sustin ca masura va duce la concedieri.
citeste mai mult

Cumparatorii romani aleg tot mai mult produse scumpe (studiu)


Cumparatorii din Romania cumpara volume din ce in ce mai mari si, in acelasi timp, se orienteaza mai mult catre produsele din plaja de preturi superioara, sustine un studiu de piata prezentat, marti, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.
citeste mai mult

Alimente bio? Nou sistem de certificare electronică al UE pentru importurile de produse ecologice


Incepand de miercuri, 19 aprilie 2017, devine aplicabil un nou sistem de certificare electronica, menit sa imbunatateasca monitorizarea importurilor de produse ecologice, care face din UE un lider mondial in domeniul trasabilitatii si al colectarii de date fiabile privind comertul cu aceste produse - a anuntat, marti, Comisia Europeana, intr-un comunicat remis StartupCafe.ro .
citeste mai mult

Decizii publicate in Monitorul Oficial: Dan Odobescu, patronul City Insurance, a fost amendat cu 50.000 de lei de ASF


Dan Odobescu, patronul City Insurance, a fost amendat cu 50.000 de lei de catre ASF pentru ca, in calitate de membru si presedinte al Consiliului de Administratie, precum si in calitate de director general care asigura conducerea executiva a asiguratorului, nu a efectuat demersurile necesare in vederea asigurarii stabilitatii financiare a societatii, potrivit unor decizii publicate in Monitorul Oficial. In acelasi timp, ASF i-a retras acestuia autorizatia pentru functiile de conducere detinute. Dan Odobescu, cumnat cu fostul premier Adrian Nastase, a fost trimis in judecata in stare de libertate, in luna aprilie 2014, in dosarul de coruptie ASF-Carpatica.
  • Vezi in articol motivele sanctiunilor aplicate de ASF la City Insurance

citeste mai mult

Cum a aratat piata masinilor noi in primele trei luni - Ce marci au crescut cel mai mult si cine au fost campionii scaderilor


Daca piata masinilor second-hand a crescut puternic in primul trimestru ca urmare a eliminarii timbrului de mediu, pe piata masinilor noi evolutiile au fost mult mai moderate. Piata a crescut cu 27%, insa ca volum inseamna aproape 5.000 de masini in plus fata de primul sfert din 2016. Dacia a ramas lider de piata, insa cota i-a scazut fiindca inmatricularile au avansat cu numai 11%. Marci de volum precum Ford, Opel si Citroen au crescut cu peste 60%, iar Peugeot si Fiat au scazut puternic.
citeste mai mult

Ca sa-si completeze echipa de la varf, banca pentru locuinte a Raiffeisen numeste doi vicepresedinti executivi


Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a completat echipa de conducere executiva cu doi noi membri: Ileana Cioana si Ionel Fierascu. Numirea celor doi vine in contextul in care banca avea o echipa de conducere descompletata, dupa ce fostii vicepresedinti -Claudia Butac si Stelian Stanga- parasisera institutia in iulie si respectiv decembrie 2016. Cioana se va ocupa de Divizia Distributie, iar Fierascu de cea de Operatiuni. CEO-ul bancii ramane in continuare Aurelia Cionga, numita in 2009. Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) este prima banca de economisire-creditare din sistemul bancar romanesc, fiind infiintata in iunie 2004. Sistemul de economisire creditare traverseaza o perioada dificila, fiind blocat de un an si jumatate ca urmare a unui control al Curtii de Conturi, control aflat pe rolul instantelor dupa ce Curtea de Apel a dat dreptate bancilor pentru locuinte. In Parlament exista de asemenea o propunere legislativa care are ca scop restartarea sistemului.
citeste mai mult

Compania IT romaneasca Bittnet vrea sa cumpere una dintre principalele firme ale omului de afaceri Radu Georgescu


Bittnet, companie locala fondata de fratii Cristian si Mihai Logofatu, vrea sa cumpere una dintre principalele companii controlate de omul de afaceri Radu Georgescu, Gecad Net, pentru 600.000 de euro, potrivit unuia dintre cei doi fondatori.
citeste mai mult

5,4 milioane de euro, ajutor exceptional pentru mici producatori de lapte


Mici producatori de lapte din Romania au la dispozitie ajutoare execptionale in valoare totala de 5,4 milioane de euro, de la Uninea Europeana, potrivit unei hotarari de guvern publicate recet in Moniorul Oficial.
citeste mai mult

Cat castiga medicii, profesorii si in genere bugetarii celorlaltor tari din UE? Si de ce e periculos saltul salarial al bugetarilor romani


Reforma salariala din sectorul bugetar era necesara, fiind unanim recunoscut ca serviciile publice prost platite sunt ele insele de calitate slaba. In Ungaria, salariul unui angajat in administratia publica era de 1005 euro. Anul acesta, omologul lui roman va avea o leafa de 1116 euro. Un profesor slovac are 830 de euro. Unul roman va urca la 880 de euro. In acest an, medicii romani ii vor egala  ca salariu pe medicii polonezi.
citeste mai mult

Pe live-urile de pe Facebook violenta atinge cote ingrijoratoare, iar compania nu are cum sa faca față


In ultimele saptamani au aparut tot mai multe stiri despre oameni care au postat pe Facebook clipuri live cu diverse violente, tortura si crima, fenomenul capatand valori ingrijoratoare. In cel mai recent caz Facebook a dezactivat dupa doua ore contul unei persoane care a postat live o crima, iar reteaua sociala admite ca a reactionat cu intarziere, insa promite sa faca lucrurile mai bine. Pe de alta parte, aproape doua miliarde de oameni folosesc reteaua, astfel ca este imposibil sa fie inlaturate toate clipurlle live care contin orori.
citeste mai mult

Subventii de 250-300 euro pe luna pentru firmele care vor lua ucenici si stagiari


Firmele care vor incadra la lucru ucenici sau stagiari vor putea primi subventii de 250 de euro, respectiv 300 de euro pe luna, de om, pentru acoperirea salariului, potrivit unui proiect de lege trimis recent de Guvern la Parlament.
citeste mai mult

In New York cei care folosesc Uber vor putea sa dea bacsis soferilor direct din aplicatie


Uber ar putea adauga in aplicatie un buton prin care cei care folosesc serviciile in New York vor putea da bacsis direct din aplicatie, masura putand sa se raspandeasca la nivel national daca va primi aprobari in New York si California. 11.000 de soferi Uber au semnat o petitie in care cer optiunea bacsisului, argumentand ca alte aplicatii de ride-sharing permit acest lucru si Uber devine necompetitiva, scrie The New York Times.
citeste mai mult

Cei 200.000 Euro pentru microintreprinderi: Termenul de depunere s-a prelungit iarasi


Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prelugeste pentru a doua oara termenul de depunere a proiectelor pentru fondurile europene de 25.000 euro - 200.000 euro, destinate microintreprinderilor. De asemenea, se prelugeste si teremenul pentru cererea ajutoarelor regionale de stat si a ajutoarelor de minimis, de pana la 1 milion euro. Investitiile acceptate acopera o larga paleta de afaceri in productie si servicii, de la constructii si confectii, pana la depanare de calculatoare, software, reprezentare media, sali de fitness etc.
citeste mai mult

ASF, despre amenda istorica de 750.000 lei aplicata NN Pensii: Decizia a fost luata in unanimitate/NN Pensii: Inca analizam situatia


Decizia amenzii de 750.000 de lei aplicata de ASF catre NN Pensii, cea mai mare din istoria autoritatii de supraveghere, a fost luata cu unanimitate de voturi, intr-o sedinta extraordinara, convocata joi, 13 aprilie, la care au participat, din considerente logistice, 7 din cei 8 membri ai Consiliului ASF, au precizat pentru HotNews.ro oficialii autoritatii. Intrebati daca vor face o plangere, reprezentantii NN Pensii au declarat: 'inca analizam situatia'.
citeste mai mult

Asirom VIG a platit anul trecut daune in valoare de 311 milioane lei, dupa ce a absorbit un procent semificativ de clienti RCA, in urma restructurarii pietei


Asirom VIG, al treilea mare asigurator local cu o cota de piata de 11,4%, a anuntat miercuri ca veniturile au crescut cu 45% anul trecut, pana la peste 1,07 miliarde lei, in timp ce profitul inainte de taxe a fost de 3,93 milioane lei. Asiguratorul spune ca anul trecut a jucat un rol important in stabilizarea industriei si a absorbit un procent semificativ de clienti RCA, in urma procesului de restructurare a pietei, platind daune generale de 421 milioane lei, din care 311 milioane lei (49.220 dosare) au reprezentat daune RCA.
citeste mai mult

Fabrica de componente electronice Continental din Timisoara a fost extinsa, investitie de peste 12 milioane euro


Fabrica de componente electronice Continental din Timisoara a fost extinsa in ceea ce priveste aria de productie si depozitul, cu 5.000 metri patrati (mp), si, in plus, a fost inaugurata o noua cladire de birouri, de peste 2.200 mp, a anuntat compania germana. Investitia in extinderea zonei de productie si constructia noii cladiri de birouri se ridica la peste 12 milioane euro si a fost necesara datorita cresterii capacitatii de productie in urmatorii ani.
citeste mai mult

Economia Romaniei ar putea creste in 2017 cu 4,1% iar atingerea tintelor de deficit bugetar in urmatorii ani va fi extrem de dificila (raport BRD)


Economia Romaniei ar putea creste in 2017 cu 4,1% si cu 3,8% in 2018, iar atingerea tintelor de deficit bugetar in urmatorii ani va fi extrem de dificila,  se arata intr-un Raport al BRD-GSG consultat de HotNews.ro. otrivit raportului coordonat de economistul sef al BRD, Florian Libocor, consumul privat va ramane coloana vertebrala a cresterii economice, cresterea lui fiind stimulata de relaxarea fiscala si de maririle salariale anuntate. Este insa putin probabil sa se repete performanta puternica (+ 7,3% y / y) din 2016, judecand dupa ritmul moderat de crestere a vanzarilor cu amanuntul si de magnitudinea mai redusa decat in 2016 a stimulentelor fiscale, mai arata documentul.
citeste mai mult

Apropierea alegerilor din Franta, dar si situatia din SUA au dus miercuri cursul la 4.52 lei pentru un euro si 4.22 lei pentru un dolar SUA


Semnele de intrebare ridicate de abilitatea administratiei americane de a implementa modificarile de politica fiscala promise in campanie au facut ca dolarul sa piarda teren fata de celelalte monede majore, scriu economistii unei banci comerciale intr-un raport destinat investitorilor. Euro a atins un maximum al ultimelor trei saptamani la USD 1.0736/EUR pe care l-a vizitat si in miercuri dimineata inainte de a cobori spre USD 1.0710/EUR din cauza temerilor starnite de apropiatele alegeri din Franta.
Monedele Europei emergente s-au tranzactionat diferit fata de euro in aceasta dimineata. Leul s-a mentinut intre 4.5215/EUR si 4.5309/EUR. Cursul mediu calculat de BNR si afisat in jurul orei 13 a fost de 4.52/euro, 4.22 lei pentru un dolar SUA si de 4.24 lei pentru un franc elvetian.
citeste mai mult

7 milioane de euro au cheltuit romanii de Paste in hotelurile si pensiunile din tara


Valea Prahovei,Bran-Moeciu, Bucovina si Maramures au fost in topul preferintelor romanilor de sarbatorile pascale. De remarcat in 2017 cei mai multi turisti au facut rezervari direct la sursa sau au folosit sisteme de rezervari online. Potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), aproximativ 110.000 de romani si-au petrecut Pastele in hotelurile si pensiunile din tara si au cheltuit peste sapte milioane de euro pe servicii turistice.
citeste mai mult

​VIDEO/FOTOGALERIE Asa arata Opel Grandland X, inlocuitorul lui Opel Antara


SUV-ul Opel Grandland X a fost dezvaluit oficial, premiera mondiala in fata publicului larg urmand sa aiba loc in toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt (14-24 septembrie). Opel Grandland X este inlocuitorul lui Opel Antara si are dimensiuni comparabile cu actuala generatie KIA Sportage. Acest nou SUV este al treilea al familiei Opel X, dupa Mokka X si Crossland X.
citeste mai mult

Inca un pas spre reglementarea celor peste 900.000 de domenii de internet .ro: Ministerul Comunicatiilor dezbate luni principiile care vor sta la baza proiectului de lege


Ministerul Comunicatiilor, condus de Augustin Jianu, care vrea sa reglementeze in acest an domeniile de internet '.ro', va organiza luni, 24 aprilie, o intalnire deschisa, in care vor fi dezbatute rezultatele unui chestionar publicat in luna ianuarie din acest an si principiile pe baza carora va fi redactat proiectul de lege privind reglementarea Domeniului de Nivel Superior '.ro'. Ministerul a intrebat in chestionar cine sa gestioneze domeniile .ro, cum sa se stabileasca preturile, care sa fie perioada de valabilitate a domeniilor .ro sau cand sa fie suspendate sau anulate.
citeste mai mult

Autoritatea Aeronautica Civila Romana si CERT-RO vor sa infiinteze un Centru de raspuns la incidente de securitate cibernetica dedicat domeniul aviatiei civile


Autoritatea Aeronautica Civila Romana si CERT-RO au semnat in data de 11 aprilie un protocol de colaborare in vederea infiintarii unui Centru de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica dedicat domeniul aviatiei civile cu misiunea de a transmite informatii si a asigura asistenta operatorilor aerieni, organizatiilor de mentenanta, aeroporturilor, furnizorilor de servicii de navigatie aeriana s.a. in vederea protejarii elementelor de infrastructura critica cibernetica.
citeste mai mult

Rusia: Banca centrala salveaza o banca detinuta in proportie de 49% de Biserica Ortodoxa / In premiera, vor contribui si creditorii


Banca centrala a Rusiei a anuntat miercuri un plan de salvare de peste doua miliarde de euro pentru Peresvet, o banca in dificultate si controlata de puternica biserica ortodoxa, impunand insa, pentru prima oara, contributii si de la creditori, nu doar din fonduri publice, scrie AFP.
citeste mai mult

Contract de peste 7,6 milioane lei: Siveco va asigura mentenanta si suportul tehnic pentru sistemul ERP instalat la nivelul CNAS si al caselor de asigurari de sanatate


Siveco Romania va asigura in perioada urmatoare mentenanta si suportul tehnic pentru sistemul ERP instalat la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) si al caselor de asigurari de sanatate, in acest sens fiind incheiat un acord cadru in data de 31 martie din acest an, acord in valoare totala de peste 7,6 milioane lei (fara TVA), potrivit datelor publicate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Contractul a fost atribuit prin negociere fara licitatie, in conditiile in care sistemul ERP, un soft care integreaza toate informatiile dintr-o organizatie, a fost dezvoltat de Siveco odata cu Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI).
citeste mai mult

De la primele taxe si impozite, la impozitul pe gospodarie. Scurta istorie a taxarii


In primele sale forme, Statul diferea consistent de cum arata el azi. La inceputuri, Statele erau formate mai degraba din grupuri de familii sau clanuri, adunate in jurul unui templu. Templul era si locul in care erau adorati zeii, avand si functia unei sali de judecata unde se transau certurile dintre membri, dar juca si rolul de depozit central, acolo depozitandu-se recoltele si banii proveniti din comert. Impozitele erau stabilite tot acolo. In Babilon, taxele reprezentau rasplata pentru serviciile pe care preotii templului le aduceau comunitatii, zeciuiala- care era obligatorie- fiind principala sursa de venit. Dar se foloseau si alte tipuri de taxe. De exemplu, cand a fost construit tabernacolul,  lui Moise i s-a spus sa stranga de la fiecare israelit"cate o jumatate de siclu de argint", drept contributie.
citeste mai mult

Lucrul in echipa, contestat: Angajatii performanti din firme pot fi barfiti si sabotati de cei mediocri


Sistemele de lucru din firme care pun accentul pe colaborarea dintre angajati nu au doar parti bune - releva un studiu de psihologie, citat intr-un editorial in publicatia americana de business Inc.com.
citeste mai mult

Producatori de legume si fructe: Am rugat Ministerul Agriculturii sa se gandeasca la acordarea de sprijin financiar pentru depasirea situatiei cauzate de vreme


​Producatorii de legume si fructe reuniti intr-o asociatie de profil au transmis joi o crisoare Ministerului Agriculturii, in care i-au cerut sa aiba in vedere masuri de sprijin, inclusiv financiare, pentru depasirea ificultatilor cauate de scaderea brusca a temperaturilor, din ultimele zile.
citeste mai mult
 
-->


 
Evolutie valute
EUR 4.534 RON
GBP 5.3492 RON
USD 4.1702 RON
Curs valabil pentru 2017-04-27
Autorizatie C.N.V.M. : nr. 2332 / 22.07.2003
Nr. de inregistrare in Registrul Public al CNVM: PJR01SSIF/400034
Operator de date cu caracter personal cu numar de inregistrare : 4092
 
Toate drepturile rezervate
© Rombell Securities

Acest site este in testare!